congres

Geen categorie

Training Esco’s: een haalbare business case

Training Esco’s: een haalbare business case

Bereken zelf de technische- en financiële haalbaarheid van Esco-projecten. Na deze training kunt u zelf een quick-scan uitvoeren van een eigen verduurzamingsproject en deze vervolgens uitwerken tot een gedetailleerde analyse, inclusief de bijbehorende risico’s.

Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie worden technisch en economisch aantrekkelijk. Via een Esco kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. Essentieel is de haalbaarheid van de business case. In deze training leert u aan de hand van diverse praktijkcases de technische- en financiële haalbaarheid en de risico’s van Esco-projecten inzichtelijk te maken met behulp van RET-screen.

Deze software biedt u ondersteuning bij de besluitvorming over duurzame energieprojecten en vormt een krachtig hulpmiddel bij het opstellen van Esco- verduurzamingsprojecten gericht op energiebesparing en duurzame energieopwekking in gebouwen.

Resultaat
Na deze training kunt u zelf een quick-scan uitvoeren van een eigen verduurzamingsproject en deze vervolgens uitwerken tot een gedetailleerde analyse, inclusief de bijbehorende risico’s. Daarbij hoort het bepalen van de baseline (gemiddeld energieverbruik) van een gebouw, het benoemen van de belangrijkste KPI’s en het monitoren tijdens de looptijd van het prestatiecontract.

* In de praktijk RET-screen toepassen op een Esco;
* De baseline van een gebouw bepalen;
* De belangrijkste KPI’s benoemen;
* Technische en financiële haalbaarheid opstellen;
* Risico-analyses uitvoeren;
* Projecten monitoren gedurende de looptijd van het prestatiecontract.

RET-screen
RET-screen wordt gratis beschikbaar gesteld door de Canadese overheid en is in 34 talen beschikbaar, ook in het Nederlands. Met behulp van deze software is het mogelijk om een technische en financiële projectanalyse van duurzame energie en energiebesparing uit te voeren. In de plus versie analyseert u ook energieprestaties van lopende energieprojecten.

Investering:
€ 495,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en lunch.

Aanmelden
Via events@bimmedia.nl o.v.v. Training – Esco

 Meer informatie

Locatie: Nyenrode Business Universiteit Breukelen
Organisatie: Vastgoedmarkt en IVVD
Datum: 22-09-2014
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur inclusief netwerklunch
Adres: Breukelen
Reageer op dit artikel