congres

Geen categorie

Workshop – Greenlease in de praktijk

Workshop – Greenlease in de praktijk

Met een stappenplan een Greenlease tot stand brengen. Hoe worden duurzaamheidambities vastgelegd tussen eigenaar en gebruiker? Hoe kan een Greenlease effectief ingezet worden? Met welke huurders kan een Greenlease afgesloten worden? Wat zijn de procesafspraken en hoe komen de prestatieafspraken tot stand en hoe worden resultaten geboekt?

Greenlease
Een Greenlease is een huurcontract tussen verhuurder en huurder waarin concrete afspraken vastgelegd worden over duurzaam gebruik en duurzame exploitatie van een gebouw. De Greenlease is daarmee een oplossing voor de split -incentive (eigenaar neemt investering voor zijn rekening, terwijl de huurder de voordelen opstrijkt). De Greenlease is bovendien ook een prestatiecontract waarmee de investering in duurzaamheid gezamenlijk worden terug  verdiend. Wederzijdse verantwoordelijkheden en financiële prikkels maken onderdeel uit van zo’n zogenaamd groen huurcontract.

In een Greenlease worden duurzaamheidsmaatregelen vastgelegd, inclusief de toewijzing/verdeling van verantwoordelijkheden, kosten, baten en risico’s. De duurzaamheidsmaatregelen moeten zowel voor de huurder als voor de verhuurder gedurende de gehele huurtermijn meetbaar en controleerbaar zijn. Vaak is daarbij ook de vastgoedmanager betrokken aangezien hij een regiefunctie heeft bij het realiseren van de gemaakte afspraken gedurende de looptijd van de huurovereenkomst. Voor een gefundeerd oordeel over nut en noodzaak, investeringen en resultaat is kennis over deze nieuwe contractvorm essentieel. Met een stappenplan een Greenlease tot stand brengen. Hoe worden duurzaamheidambities vastgelegd tussen eigenaar en gebruiker? Hoe kan een Greenlease effectief ingezet worden? Met welke huurders kan een Greenlease afgesloten worden? Wat zijn de procesafspraken en hoe komen de prestatieafspraken tot stand en hoe worden resultaten geboekt?

Investering
€ 325,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en netwerkborrel. Voor deze workshop geldt een vroegboekkorting van 15%. Deze loopt af op 4 juni 2014 (investering met vroegboekkorting is € 276,25 excl. BTW).

Aanmelden:
Stuur een mail naar events@bimmedia.nl o.v.v. ‘Workshop Greenlease in de praktijk’. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Meer informatie

Locatie: Nyenrode Business University Breukelen
Organisatie: IVVD, instituut voor vastgoed en duurzaamheid, samen met Vastgoedmarkt
Datum: 18-06-2014
Tijdstip: Van 13.30 tot 16.30 uur incl. netwerkborrel
Contact: Aanmelden: Stuur een mail naar events@bimmedia.nl o.v.v. ‘Workshop Greenlease in de praktijk’
Adres: Breukelen
Reageer op dit artikel