congres

Geen categorie

Conferentie Maatschappelijk Vastgoed

Het thema van de conferentie is Maatschappelijk vastgoed: wat is het u waard?
Maatschappelijk vastgoed staat volop in de belangstelling. Gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen worden zich meer en meer bewust van de strategische en financiële waarde van hun maatschappelijk vastgoed.

Nu het verdienmodel van de grondexploitatie opdroogt, kijken gemeenten steeds vaker naar het gemeentelijk vastgoed met een maatschappelijke functie als mogelijkheid om te ‘cashen’. Veel gemeenten overwegen hun ‘tafelzilver’ te verkopen of het beheer uit te besteden aan commerciële partijen. Private ondernemingen spelen hierop in door zich aan te bieden als exploitanten van bijvoorbeeld zwembaden. In Engeland werkt men met zogenaamde ‘development trusts’, dit zijn lokale organisaties die zich inzetten voor de herontwikkeling van wijken, waarbij maatschappelijke voorzieningen een belangrijke rol spelen. Deze not-for-profit-organisaties slagen erin om zowel publiek als privaat geld te aan te trekken.

Locatie:  Enka gebouw in Ede

Locatie: Ede
Organisatie: Elba Media
Datum: 22-03-2012
Reageer op dit artikel