congres

Geen categorie

Excursie Transformatie Tramwerkplaats en Oude Remise

Oude hallen kunnen worden gebruikt voor andere functies.

Het oude gebouw in Winschoten uit 1916, dat maar kort als tramwerkplaats gefunctioneerd heeft, is tijdelijk omgebouwd tot een theater, dat gebruikt wordt voor kleinschalige voorstellingen, congressen en een bioscoop. Nu het gebouw zo goed functioneert, is de discussie over de tijdelijkheid ervan opgelaaid.
In het dorp Nieuwschans was de oude locomotiefsremise tot voor kort een nauwelijks gebruikt object. De treinremise behield zijn functie tot 1935. Toen volgde leegstand. Daarna is het gebouw achtereenvolgens gebruikt als busremise en voor opslag voor papier en graan. Tenslotte stond het gebouw opnieuw leeg. Stichting DBF heeft de afgelopen jaren met behulp van een inhoudelijk programma een plan gemaakt voor de renovatie van de remise. Nu is het een gebouw waar allerlei culturele gebeurtenissen plaatsvinden. Het gebouw behield de oude sfeer.
Locatie:  Winschoten en Nieuweschans

Locatie: Winschoten Nieuweschans
Organisatie: Nationaal Renovatie Platform
Datum: 24-05-2012
Reageer op dit artikel