congres

Geen categorie

Excursie Tijdelijk herbestemmen en studentenhuisvesting

De excursie gaat naar een project, waar studentenhuisvesting wordt gecombineerd met woon-werkruimtes, ateliers en een horecagelegenheid.

In Utrecht stond het grote grauwe schoolpand (21.000 m2) aan de Archimedeslaan al ruim drie jaar leeg en herontwikkeling bleek voorlopig financieel niet haalbaar. Stichting Tijdelijk wonen en Stichting Sophia ontwikkelden tijdelijke wooneenheden voor jongeren in het pand. In het pand kunnen nu 192 studenten wonen voor een periode van vijf jaar. De hoogte van de huren van de kamers, wordt bepaald door de mate waarin de bewoner zelf meeklust aan de woning. Het pand wordt bovendien multifunctioneel gebruikt: op bovenste verdiepingen komen studentenkamers. Op de benedenverdieping komen woon-werkruimtes voor kunstenaars, ateliers, een expositieruimte en een horecagelegenheid.

Locatie: Utrecht
Organisatie: Nationaal Renovatie Platform
Datum: 19-04-2012
Reageer op dit artikel