congres

Geen categorie

Workshop Duurzaam vastgoed, blijvend positief rendement

Aansluitend op de waarschuwingen van Al Gore en de optimistische oplossingsrichting van Cradle 2 Cradle wordt steeds meer onderkend dat er een andere, meer duurzame relatie met onze omgeving noodzakelijk is. Geen nadruk op kwantiteit, maar een nadruk op kwaliteit. Activiteiten richten op een duurzame verbondenheid met de omgeving in plaats van uitputting van de omgeving.

Deze workshop is voor degenen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en/of onderhoud van gebieden en gebouwen en altijd op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om vastgoed te verduurzamen.

Vastgoed faciliteert activiteiten van mensen. Afhankelijk van de kwalitatieve eigenschappen is het vastgoed in staat deze activiteiten te ondersteunen of te hinderen. Een gebouw is inherent statisch in zijn verschijningsvorm, maar kan vergaand flexibel zijn in het ondersteunen van een grote verscheidenheid aan functies. Mensen zullen deze kwaliteit op waarde kunnen schatten en zich met het gebouw verbinden. Dit vormt de basis van een blijvend positief renderend vastgoedobject.

Locatie: Utrecht
Organisatie: Vastgoed Business School
Datum: 05-01-2012
Reageer op dit artikel