congres

Geen categorie

Expositie De Gelukkige Huurder

Tot 1 maart 2012 is in het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (HvdNG) de duo-expositie De Gelukkige Huurder over 100 jaar volkshuisvesting te zien. Bij deze duo-expositie is een kijkwijzer en ontwerpactiviteit ontwikkeld die door scholen (groep 7/8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs), maar ook door de individuele bezoeker gedaan kan worden.

De kijkwijzer begeleidt de bezoeker met vragen langs de tentoonstelling in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. In dit deel van de expositie wordt aandacht besteed aan wonen binnen de drie tijdvakken Burger en stoommachines (1800-1900), Wereldoorlogen (1900-1950) en Televisie en computer (1950-2000).

In het ACN kan het publiek van alle leeftijden aan de slag gaan met de opdracht ‘Blauwdruk’. Bezoekers kunnen daar in 30 minuten een hotel ‘ontwerpen’ voor het Waalfront, geïnspireerd op de plek aan de Waal waar water, ijzeren vormen van brug, treinen, kranen en schepen altijd voor beweging zorgen. Bijzondere hotelvoorbeelden uit de hele wereld helpen de bezoeker op weg. De tentoonstelling is een initiatief van de Nijmeegse wooncorporatie Standvast Wonen.

Locatie: Nijmegen
Organisatie: Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (HvdNG)
Datum: 20-01-2012
Reageer op dit artikel