congres

Geen categorie

Tentoonstelling nieuwe OV-terminals

Tentoonstelling nieuwe OV-terminals

In Nederland is de afgelopen jaren veel in gang gezet om de infrastructuur geschikt te maken voor de Hogesnelheidslijn. Als onderdeel hiervan wordt een groot aantal stations verbouwd tot multimodale knooppunten, ook wel bekend als de Nationale Sleutelprojecten. Studenten van de faculteit Bouwkunde TU Delft organiseren in september een tentoonstelling en een symposium over de nieuwe OV-terminals van Nederland.

Van 19 tot en met 30 september 2011 is er in de faculteit Bouwkunde TU Delft een overzichtstentoonstelling van tien grote stationsprojecten in Nederland en België te zien. Er wordt aandacht geschonken aan Amsterdam Arena, Amsterdam Centraal, Antwerpen Centraal (BE), Arnhem, Breda, Delft, Den Haag Centraal, Liège Guillemins (BE), Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal.

Met ‘Station Centraal’, geïnspireerd door het gelijknamige boek, wordt een unieke overzichtstentoonstelling samengesteld met maquettes, tekeningen, publicaties en visualisaties van de genoemde stations. Het is voor het eerst dat zo veel maquettes en tekeningen van Nederlandse en Belgische OV-terminals tegelijk worden gepresenteerd. De tentoonstelling is open voor publiek en gratis te bezichtigen gedurende openingstijden van de faculteit Bouwkunde.

Ook wordt op 21 september een symposium georganiseerd over de toekomst van de OV-terminals met sprekers van enkele nauw betrokken partijen, onder wie Spoorbouwmeester Koen van Velsen, ProRail, NS Poort, Benthem Crouwel Architekten en Mijksenaar.

Locatie: Delft
Organisatie: faculteit Bouwkunde TU Delft
Datum: 19-09-2011 – 30-09-2011
Reageer op dit artikel