congres

Geen categorie

Symposium Nieuwe perspectieven voor locatieontwikkeling

Symposium Nieuwe perspectieven voor locatieontwikkeling

Op donderdag 13 oktober organiseert Vastgoedmarkt in Utrecht het symposium ‘Nieuwe perspectieven voor locatieontwikkeling; naar duurzame businesscases voor markt en overheid’. Mét een exclusieve excursie naar het stationsgebied van Utrecht.

De kredietcrisis, de teruglopende woningmarkt en bezuinigingen bij gemeenten hebben grote gevolgen gehad voor de praktijk van vastgoed- en locatieontwikkeling. Een nieuwe realiteit heeft zich aangediend waarin meer dan ooit businesscases kritisch tegen het licht  worden gehouden. Gemeenten en ontwikkelaars beperken hun keuzes tot levensvatbare projecten. Deze nieuwe realiteit heeft ook het debat aangezwengeld over meer fundamentele vragen rond de toekomst van locatieontwikkeling. Samenwerking tussen gemeenten en marktpartijen én het vinden van nieuwe allianties zijn daarbij cruciale succesfactoren.

Vastgoedmarkt levert met dit symposium een bijdrage aan het debat en bespreekt met u en deskundige sprekers nieuwe perspectieven voor de locatieontwikkeling van morgen en gevolgen voor uw praktijk.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

U mag deze dag niet missen! U krijgt:

  • Inspirerende speeches van Joost Beunderman (Urhahn Urban Design) over zijn visie op de Spontane Stad en Robert van Ieperen (Fakton) over duurzame partnerships bij locatieontwikkeling; sustainability of durability.
  • Talkshows over actuele vraagstukken rond de nieuwe realiteit van stedenbouw, locatieontwikkeling en grondbeleid.
  • Tips & tricks voor duurzame businesscases en nieuwe partnerships bij locatieontwikkeling.
  • Exclusieve excursie met direct betrokkenen naar het Utrechtse stationsgebied, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling in Nederland.
  • Een unieke dag voor inhoudelijk netwerken met bekende en nieuwe relaties vanuit publieke en private partijen.

Programma
09.45 uur Opening door de dagvoorzitter, Mels Dees (Hoofdredacteur Vastgoedmarkt)
10.00 uur Openingsspeech ‘De spontane stad; een pleidooi voor openheid, flexibiliteit en verrassing in de stedenbouw’ door Joost Beunderman (Urhahn Urban Design).
10.35 uur Talkshow/vraaggesprek met deskundigen en spelers uit het veld over de vraag hoe een gezond gemeentelijk grondbeleid te voeren. Met onder andere Edwin Buitelaar (Senior onderzoeker en grondmarkt deskundige Planbureau voor de Leefomgeving) en Harry van Dongen (Hoofd Vastgoed gemeente Delft).
11.15 uur Koffiebreak
11.40 uur Mogelijkheden voor duurzame partnerships bij locatieontwikkeling door Robert van Ieperen (Partner Fakton)
12.05 uur Talkshow/vraaggesprek met deskundigen en spelers uit het veld over nieuwe verhoudingen en kansen in de project– en locatieontwikkeling  en de vraag hoe je in de nieuwe realiteit de rol van de gebruikers en het geld organiseert. Met onder andere Paul Oudeman (Kantorenloods, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam), Astrid Sanson (Directeur stedelijke kwaliteit en programmadirecteur binnenstad, Stadsontwikkeling Rotterdam) en Rob Vester (Director Syntrus Achmea Vastgoed).
12.45 uur Lunchbreak
13.45 uur Exclusieve excursie: Op stap in dé bouwput van Nederland: Locatieontwikkeling in het Utrechtse stationsgebied. Een kijkje achter de schermen met direct betrokkenen als Menno Overtoom (directeur Hoog Catharijne en lid directie Corio Nederland), Paul Rutte (Directeur NS Poort Ontwikkeling) en Pim Venema (Manager Vastgoed, Projectorganisatie Stationsgebied gemeente Utrecht).
16.15 uur Best Practice. Samenwerking overheid en markt in Newport Nesselande (winnaar NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2011). Met onder andere Arjen Knoester (Senior ontwerper Stadsontwikkeling Rotterdam).
16.45 uur Afsluiting en borrel.

Meld u aan vóór 6 september en neem gratis uw collega of relatie mee
Wat is er leuker om samen met een collega of relatie het symposium te bezoeken en inspiratie op te doen voor uw dagelijkse praktijk. Als u zich aanmeldt vóór 6 september, kunt u gratis iemand meenemen.

Maximum aantal deelnemers. Meld u snel aan!
Het aantal deelnemers voor dit symposium is beperkt in verband met de exclusieve excursie naar het stationsgebied in Utrecht. Hoor van de direct betrokkenen zoals Menno Overtoom (directeur Hoog Catharijne en lid directie Corio Nederland) en Paul Rutte (Directeur NS Poort Ontwikkeling) en Pim Venema (Manager Vastgoed Projectorganisatie Stationsgebied Gemeente Utrecht) alle ins en outs van dit omvangrijke project.

Abonnees profiteren
Abonnees van Vastgoedmarkt, Cobouw, de Architect of een andere Sdu-titel profiteren van een korting van € 50,-. Abonnees betalen voor deze inspirerende dag € 445,-. Bent u geen abonnee, dan betaalt u € 495,-.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

 

 

Locatie: Utrecht
Organisatie: Vastgoedmarkt
Datum: 13-10-2011
Reageer op dit artikel