congres

Geen categorie

Seminar over Solvency II

IPD, IVBN en VBA houden op dinsdagmiddag 13 september hun jaarlijkse researchseminar. Centraal staan de Europese richtlijn Solvency II en de gevolgen hiervan voor de vastgoedmarkt. Het seminar vindt plaats in de Business Universiteit Nyenrode.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) zal stilstaan bij de stand van zaken rondom deze Europese richtlijn en de implementatie ervan in Nederland. ING laat zien wat de gevolgen zijn voor de vastgoedportefeuille. Tussendoor zullen IPD en PwC de omvang van de vastgoedbeleggingsmarkt van verzekeraars illustreren en de invloed op de vastgoedmarkt in beeld brengen. In een paneldiscussie zal met onder meer ABN Amro worden gekeken naar de mogelijkheden voor de vastgoedportefeuilles van verzekeraars. Tot slot is er discussie over de vraag wat er gebeurt als de regels van Solvency II in de toekomst ook op pensioenfondsen worden toegepast.

Meer informatie via http://www.ivbn.nl/researchseminar-SolvencyII

Locatie: Breukelen
Organisatie: IPD, IVBN en VBA
Datum: 13-09-2011
Reageer op dit artikel