congres

Geen categorie

Workshop Toekomstbestendige stad

Workshop Toekomstbestendige stad: Nieuwe stad voor oude bewoners, oude stad voor nieuwe bewoners? De workshop geeft Inzicht in de verschillende demografische, technologische en economische ontwikkelingen en hun betekenis voor de stad en haar bewoners. Vergrijzing, ontgroening, een vitale oudere bevolking in combinatie met tal van nieuwe technologieën zullen impact hebben op het functioneren van de stad.

De stadsbewoners worden ouder maar hun gedrag is mogelijk juist nieuw. Nieuwe technologie lokt nieuw gedrag en andere leefpatronen uit.  Vandaar de subtitel: “nieuwe stad voor oude bewoners, oude stad voor nieuwe bewoners?”. De mogelijkheden tot sturing en maakbaarheid van de stad en haar bewoners zijn beperkt maar door goed te anticiperen kunnen problemen rond leefbaarheid, financiën en stedelijke economie wellicht worden voorkomen.

Locatie: Deventer
Organisatie: ARCADIS, Saxion in samenwerking met het KennisInstituut Stedelijke Samenleving en de G32.
Datum: 20-09-2011
Tijdstip: 15.30 – 18.30 uur
Reageer op dit artikel