congres

Geen categorie

Congres Binnenstedelijk bouwen

Door de afname van de stedelijke bevolkingsgroei, meer aandacht voor duurzaamheid en mobiliteit komt verdichting van de stad meer centraal te staan. De komende jaren zal een groot deel van de bouwopgave in de stad plaatsvinden. Bjarne Mastenbroek, Ronald Rietveld en Alejandro Zaera-Polo geven hun visie op binnenstedelijk bouwen.

De relatief eenvoudige en goedkope wijze van bouwen in de weilanden die de Vinex-opgave kenmerkte, kan niet worden toegepast op binnenstedelijke opgaven. Kleinschaliger projecten, minder repetitie en een moeilijker bereikbare en in te richten bouwplaats zijn eerder regel dan uitzondering. Daarnaast worden hergebruik, transformatie en renovatie steeds omvangrijker. 

Locatie: Vorstelijk Complex, Utrecht

klik hier voor meer informatie

Locatie: Utrecht
Organisatie: Vakblad de Architect
Datum: 12-10-2011
Tijdstip: 9.30 – 17.00 uur
Contact: m.v.d.sande@sdu.nl
Reageer op dit artikel