blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Deze week viel mijn oog op het bericht dat in Dubai een nieuw hotel wordt gerealiseerd van bijna 1.000.000.000 euro. Waar een paar jaar geleden nog zorgelijke berichten over leegstand en herfinanciering de boventoon voerden, bedenkt men nu weer een nieuw megalomaan project.

Bijna 500 kamers en 230 appartementen die elk wel een eigen zwembad hebben. Ja stel je voor dat je geen privézwembad zou hebben daar. Zullen ze daar ook aan marktonderzoek doen of gewoon denken, bouwen want het verhuurt toch wel?

In het bericht staat wel dat ze een concurrentie-analyse hebben gedaan. Het hotel in Burj al Arab, de blikvanger van Dubai, is al vijftien jaar oud…. Eigenlijk wel gemakkelijk om zo tot besluiten te komen en veel lastige regels over bijvoorbeeld geluidhinder zullen er ook niet zijn om de bouw te kunnen beginnen. Dit bericht over Dubai toont maar weer eens aan dat het kapitaal rijkelijk vloeit over de wereldbol en zoekt naar rendement. Daarbij lijkt het wel hoe groter hoe beter of gegeven de naam van de ontwikkelaar (Skai), de skai is the limit.

Robert Kohsiek, directeur Wonam

>

Reageer op dit artikel