blog

Het nieuws van Robert Kohsiek

Geen categorie

Het nieuws van Robert Kohsiek

Deze week werd bekend dat een nieuwe partij op de Nederlandse hypotheekmarkt stapt, de Britse vermogensbeheerder Venn Partners. Geen bank, geen verzekeraar, geen pensioenfonds maar een andere bron. Dat is interessant, want ook op de woningbeleggingsmarkt wordt gerept over miljarden euro’s die zouden klaar liggen van andere dan de bekende bronnen.

Andere bronnen hebben andere wensen (rendement) en bieden andere perspectieven. Deze bronnen vinden de Nederlandse woningmarkt zogenaamd interessant, maar er hebben nog maar weinig transacties plaatsgevonden. De Nederlandse markt is ook niet zo eenvoudig te doorgronden, want er zijn specifieke regels van kracht. De vraag is wat er zal gebeuren. Volgt de markt de andere wensen of volgen de andere bronnen de markt? Waarschijnlijk ligt de waarheid in het midden. Dit proces zal niet van de een op andere dag zijn voltooid. Het vraagt om aanpassend vermogen van beide zijden.

Uiteraard brengen de andere bronnen de nieuwe geldstromen die kunnen leiden tot nieuwe woningen waaraan een grote behoefte is. De aanstaande lente is een voorbeeld dat nieuw in the end leidt tot volwassenheid, maar verwacht niet dat het gelijk hoogzomer is.

Robert Kohsiek, directeur Wonam

Reageer op dit artikel