blog

Het nieuws van John van Haaren

Geen categorie

Het nieuws van John van Haaren

Een goed begin is…
2013 zit erop. De financiële rapportage ligt al in Parijs. En nu richten we ons op 2014.

Donderdag was de woningmarkt uitgebreid in het nieuws door de presentatie van de NVM-cijfers. Het lijkt erop dat de woningprijzen weer licht gaan stijgen. Dit bericht past in de toename van positieve berichten die ook wij ontvangen. Laten we hopen dat de positieve trend weer is gevonden.

Ik ontvang iedere week de statistieken over het aantal bezoekers aan onze winkelcentra. Zo ook in deze eerste week van 2014. Concrete cijfers brengen we niet naar buiten, maar de stijging was gemiddeld over onze Core-5 grote winkelcentra ‘ergens tussen de 5-10 procent’. Dat past in het positieve beeld dat ik hiervoor aangaf en is behoorlijk significant. Maar nog veel frappanter en relevanter vond ik de aanwezige correlatie tussen de vernieuwing van het retailaanbod in deze centra en de stijging. In volgorde Zoetermeer en Amstelveen bovenaan, daar hebben we ook de meeste vernieuwing in retailers gezien. Hoofddorp en Almere als middenmoot (maar zeker ook positief in ontwikkeling!) en Leidsenhage met een vrijwel gelijkblijvend bezoekersaantal. Hier bereiden we ook een integrale herontwikkeling voor die steeds meer vorm begint te krijgen.

De kop van deze column moet eindigen met ‘…het halve werk’. Dat is echter zeker niet het geval. Er is nog voldoende werk aan de winkel. Want vernieuwing ontstaat niet vanzelf.

John van Haaren, managing director Unibail-Rodamco Benelux

> Woningprijs stijgt 1,5 procent op kwartaalbasis

Reageer op dit artikel