blog

Het nieuws van Wendy Verschoor

Geen categorie

Het nieuws van Wendy Verschoor

Een centraal register en interne beroeps- en gedragsregels voor taxateurs, een basisset met standaarden voor taxaties en handhaving via intern toezicht, dat waren de eisen die door de toezichthouders een jaar geleden werden gesteld aan de vastgoedsector. De sector moest hier zelf verdere invulling aan geven.

Het is interessant om te zien hoe een dergelijk proces verloopt. In het begin kan iedereen zich vinden in die behoefte en is de bereidheid een en ander te realiseren groot. Naarmate het concreter wordt komen er toch steeds meer beren op de weg.

Men zegt wel eens dat onder druk alles vloeibaar wordt. Ook in dit geval lijkt dat te kloppen; op het moment dat ingrijpen via wetgeving bijna onafwendbaar lijkt, weten de verschillende partijen over hun schaduw heen te stappen en daadwerkelijk een stap voorwaarts te maken. Het is absoluut positief te noemen dat er een gemeenschappelijke basisset komt aan standaarden en beroeps- en gedragsregels, waarbij ook duidelijk is wat de minimumnormen worden. Een belangrijke stap voorwaarts in het professionaliseren van de gehele taxatiebranche. Hiermee kan het vertrouwen in de sector weer worden hersteld.

Wendy Verschoor, Director Real Estate Advisory PwC

> Akkoord voor Centraal Register voor Taxateurs; Aart Hordijk kwartiermaker

Reageer op dit artikel