blog

Nieuwsstelling: Staatsbelang gaat boven eerlijke rechtspraak

Geen categorie

Nieuwsstelling: Staatsbelang gaat boven eerlijke rechtspraak

Het gerechtshof in Arnhem sprak de oud-rechters Hans Westenberg en Pieter Kalbfleisch donderdag op alle fronten vrij van meineed in de Chipshol-affaire. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) deden de twee oud-rechters aan vriendjespolitiek. Kalbfleisch zette Westenberg op een rechtszaak tussen Chipshol en Harry van Andel, met als inzet het eigendom van grond rondom Schiphol. Door de uitspraak van Westenberg verloor Chipshol naar eigen zeggen veel geld en grond.

Chipshol zegt niet verbaasd te zijn. ‘In geval van bewezen corruptie waren de risico’s voor de Staat te groot. Al was het maar omdat Kalbfleisch tot op de hoogste niveaus van Justitie actief is geweest. Een veroordeling zou het systeem – waar het OM zelf toe behoort – zeer schaden.’ Conclusie van de projectontwikkelaar: ‘Het belang van de Staat weegt zwaarder dan eerlijke rechtspraak.’

Bent u het eens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel