blog

Sabine Bentvelzen: kampt vastgoedsector met collectieve burn-out?

Geen categorie

Sabine Bentvelzen: kampt vastgoedsector met collectieve burn-out?

Als je het begrip ‘burn-out’ intypt in diverse zoekmachines op internet komen symptomen naar voren als ‘Verlies van zelfvertrouwen’, ‘Het heden wordt als moeilijk, ingewikkeld en onbereikbaar ervaren’ en ‘De toekomst ziet er hopeloos uit’. Deze symptomen sluiten naar mijn mening aan op de negatieve berichtgeving in de diverse media. Ik vraag me af of over de vastgoedsector alleen maar slecht nieuws valt te melden?

Nominatie Yardi Vastgoedmarkt Young Talent Award 2013

Sinds afgelopen maart ben ik genomineerd voor de Young Talent Award 2013. Uiteraard een grote eer om tot de vijf potentiele ‘game changers’ voor deze Award te behoren. Door deze nominatie word ik uitgedaagd om het bloggen te ontdekken en dit te delen met de online wereld. Bij mijn zoektocht naar thema’s voor mijn blog stuitte ik op een wirwar aan negatieve vooruitzichten voor de vastgoedsector. Deze constatering in combinatie met het feit dat mijn carrière nog in de kinderschoenen staat en zich de komende 41 jaar nog mag ontwikkelen, leidde tot een lichte paniekaanval. Hoe ziet de toekomst van de vastgoedsector eruit? Hoe verhoudt dit zich tot de verschillende vastgoeddisciplines, zoals onder andere projectontwikkeling, vastgoedfinanciering en beleggen?

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

De vastgoedsector staat onder grote druk. Op aanbodgebied is een onoverbrugbaar overschot aan kantoor- en bedrijfsruimte. Aan de financieringszijde wordt vreemd vermogen vergaren moeilijker. Steeds vaker komen bestaande financieringen ‘onder water’ te staan. Waardeontwikkeling en rendementen lopen terug. Gezien deze negatieve spiraal is de diagnose van een collectieve burn-out in de vastgoedsector niet vreemd. De sector moet veranderen om dit negatieve gevoel te doorbreken. In mijn optiek is transformatie van stenen, dus als ‘product’, niet voldoende. De gehele vastgoedsector moet een gedaantewisseling ondergaan om aan te sluiten op de realiteit. Dit brengt mij op het idee om de komende periode op zoek te gaan naar andere inzichten en nieuwe ideeën voor de vastgoedsector. Kortom, welke inspirerende ingrediënten zijn nodig om de sector nieuw leven in te blazen. Via mijn blog meld ik mijn avonturen in deze inspiratietour.

De grootste motivatie voor deze tour is het gegeven dat mensen die zijn hersteld van een burn-out sterker, slimmer en effectiever werken dan voorheen. Hoe mooi zou het zijn als dit ook geldt voor de toekomst van de vastgoedsector.

Sabine Bentvelzen, directielid/projectontwikkelaar bij Ericis

Stem op Sabine Bentvelzen. Ga hier naar het stemformulier

Reageer op dit artikel