blog

Onno Dwars: begeerlijkheid centraal

Geen categorie

Onno Dwars: begeerlijkheid centraal

De uitgifte van iPhone 5 heeft in een weekend geleid tot 5 miljoen verkopen. Dit was maar 1 miljoen meer dan in het eerste weekend van de iPhone 4. Hiervan kunnen we iets leren in de woningbouw. Lekker in het weekend dromen van je eigen droomhuis. Er zijn nog kansen te over om in de vastgelopen woningbouwsector te werken aan hogere verkopen van nieuwbouwwoningen.

Macro economisch is er zo veel aan de hand dat het waarschijnlijk wel even duurt, voordat de woningbouwsector weer aantrekt. Naast het sturen op het beleid van het kabinet Rutte II, moeten we ook kijken naar wat we in de nieuwbouwsector zelf kunnen doen. Immers, elke koper op de woningmarkt is een potentiële koper voor een nieuwbouwwoning. We moeten er alles aan doen om die potentiële koper te verleiden een nieuwbouwwoning te kopen.

Ik hoor u denken; een iPhone kost geen twee ton en hij is na twee jaar al weer verouderd. Toch kunnen we veel leren van de iPhone. Mensen willen hem hoe dan ook hebben. Een en al marketing. Maar voordat het zover was, is er heel veel huiswerk gedaan en is er hard gewerkt aan de begeerlijkheid van het product.

Het is tijd om in de woningbouwsector hard te gaan werken aan de begeerlijkheid van de woning. De nieuwbouwwoning zou een stuk begeerlijker worden, als deze:

– verhuisklaar is bij oplevering;

– tien jaar garantie heeft, dus onderhoudsvrij is;

– energienotaloos is voor vijftien jaar;

– na bestelling binnen zes maanden kan worden opgeleverd;

– op internet is samen te stellen en te bestellen.

Dit in combinatie met het tal aan voordelen die een nieuwbouwwoning heeft, zoals alles nieuw, de woning voldoet aan de hoogste standaarden voor comfort en energie met lage maandlasten, zal ervoor zorgen, dat ondanks de crisis het mogelijk moet zijn om de nieuwbouwsector een impuls te geven.

Want we vergeten, dat de woningmarkt ook bestaat uit bestaande woningen, die verhoudingsgewijs vergeleken met de nieuwbouwwoningen aan markt wint. Inderdaad, we zullen met begeerlijkheid niet de woningsector verdubbelen, maar wel vergroten. Samen met de overheid kunnen we de woningmarkt weer in beweging brengen en op een hoger plan tillen. Er is werk aan de winkel.

Reageer op dit artikel