blog

Nieuwsstelling: geen A’damse hotelprojecten meer

Geen categorie

Nieuwsstelling: geen A’damse hotelprojecten meer

Gisteren meldden we dat The Vincent Hotel Group (TVHG) in gebouw nieuwAmsterdam in Amsterdam Zuidoost een Hampton by Hilton hotel met 260 kamers laat bouwen. Een mooi project, maar met weer een oud kantoor dat (in dit geval deels) wordt omgebouwd tot hotel, ligt verzadiging van de Amsterdamse hotelmarkt op de loer.

Consultant Horwath HTL berekende dat er in Amsterdam alleen al in 2011 en 2012 2.600 nieuwe kamers zijn bijgekomen, veelal door transformaties. De bezettingsgraad vertoont al een dalende lijn over 2012. Om die reden heeft Amsterdam deze zomer besloten de ombouw van verouderde kantoren tot hotels aan banden te leggen. NieuwAmsterdam zou tot zeker 2014 het laatste ombouwproject moeten zijn. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel