blog

Nieuwsstelling: alle gemeenten moeten door zure appel bijten

Geen categorie

Nieuwsstelling: alle gemeenten moeten door zure appel bijten

De gemeente Apeldoorn is door risicovolle grondaankopen vanaf 2000 voor bijna 146 miljoen euro het schip ingegaan, schreven we 18 september. Apeldoorn staat daar niet alleen in. Nederlandse gemeenten zullen deze crisis zeker 3,2 miljard euro verlies lijden op de aangekochte gronden, berekende het Vakberaad Gemeentefinanciën eerder. Apeldoorn is echter een van de weinige steden die zijn verlies heeft genomen. De meeste gemeenten stellen de pijn uit. Dat is een slechte zaak. Net zoals banken hun vastgoedposities moeten afwaarderen, moeten gemeenten hun grondposities realistisch prijzen. Dat is belangrijk voor de terugkeer van het vertrouwen. Want als de grond realistisch is geprijsd, durven marktpartijen weer projecten te initiëren. De pijnlijke stap van Apeldoorn moet dus navolging krijgen. Alle gemeenten moeten voor het eind van 2012 door de zure appel bijten. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel