blog

Nieuwsstelling: woningtekort betekent niet automatisch prijsstijging

Geen categorie

Nieuwsstelling: woningtekort betekent niet automatisch prijsstijging

Door de crisis op de woningbouwmarkt loopt het woningtekort tot 2020 op naar 300.000, blijkt vandaag uit cijfers van onderzoeksbureau ABF Research. Vorige week wees Rabo-bestuursvoorzitter Piet Moerland al op dit risico. Door dat woningtekort zullen ‘vanaf een bepaald moment’ ook de woningprijzen weer hard kunnen stijgen, zei hij in het radioprogramma Met het oog op morgen.

Co Poulus, een van de directeuren van ABF, noemt deze aanname van Moerland ‘niet waar’. ‘Die koppeling is niet te maken. De twee belangrijkste factoren die de woningprijs bepalen zijn rente en inkomen’, aldus Poulus. Zolang er geen harde cijfers zijn die de aanname van Moerland staven, moet de Nederlandse woningeigenaar zich niet rijk rekenen. Voorlopig moeten we er dus vanuit gaan dat de prijzen pas zullen stijgen als het besteedbaar inkomen groeit en de hypotheekrente daalt of gelijk blijft. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel