blog

Nieuwsstelling: marktkrachten zorgen voor geleidelijk herstel kantorenmarkt

Geen categorie

Nieuwsstelling: marktkrachten zorgen voor geleidelijk herstel kantorenmarkt

De grote kantorenleegstand in Nederland neemt de komende jaren geleidelijk af door een natuurlijke marktwerking. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een op 28 juni gepubliceerd rapport. De huidige leegstand bedraagt 14 procent, in 2020 zal dit naar verwachting nog maar 7 procent zijn. Volgens het EIB komt dat onder meer doordat er fors minder kantoren worden gebouwd, waardoor het aanbod afneemt. Tegelijkertijd neemt de werkgelegenheid de komende jaren toe, waardoor de vraag naar kantoorpanden stijgt. Ook door ombouw neemt het aanbod af. Denkt u ook dat de markt zich zo herstelt?

 

 Powered by

 

Reageer op dit artikel