blog

Het nieuws van Roel Steenbeek

Geen categorie

Het nieuws van Roel Steenbeek

Vorige week presenteerde de Nijmeegse hoogleraar maatschappelijk ondernemen George De Kam een onderzoek naar de strategieën van woningcorporaties op de grondmarkt. Roel Steenbeek, voorzitter raad van bestuur van woningcorporatie Ymere, vindt de uitkomsten positief, omdat uit het onderzoek blijkt dat corporaties die grond kopen en ontwikkelen dat over het algemeen succesvol doen.

Steenbeek: ‘Ymere deed ook mee aan dit onderzoek. De combinatie van goed ondernemerschap en gunstig grondbeleid levert een jaarlijkse besparing op van 300 tot 400 miljoen euro. De kosten voor een sociale huurwoning komen hierdoor 19.000 tot 20.000 lager uit dan op de markt. Ontwikkelende corporaties kunnen daarnaast nog eens 5.000 tot 15.000 euro per woning verdienen. Tussen alle Vestia-ellende viel dit nieuws mij in gunstige zin op. De corporatiesector zit (weer eens) in zwaar weer en het is goed dat dit soort berichten ook de media bereiken. Voor Ymere geldt dat wij geen grond om de grond hebben. Wij voeren een strikt  risicobeleid en hebben alleen grond in bezit om sociale woningbouw op aantrekkelijke locaties mogelijk te maken. De ontwikkeling daarvan doen wij bij voorkeur in samenspraak met onze lokale partners en de toekomstige bewoners en gebruikers.’

Lees hier het artikel  Grondposities corporaties in vijf jaar verdubbeld

Reageer op dit artikel