blog

Het nieuws van René Hogenboom

Geen categorie

Het nieuws van René Hogenboom

Deze week reageert René Hogenboom MRICS, algemeen directeur Altera Vastgoed, op de berichtgeving rond de uitspraak in de Klimopzaak.

Hogenboom: ‘Bij beheersing van frauderisico’s is de ‘tone at the top’ mede bepalend, de directie en het hoger management hebben een voorbeeldfunctie (zie www.IVBN.nl). Cees H. (Bouwfonds) behoort tot die groep. Gelegenheid maakt de dief en dat kan hem zeker verweten worden, te meer daar hij er zelf van heeft mee gesnoept. Het vonnis van een werkstraf en een boete van 100.000 euro is dan ook extreem laag. Onlangs legde de Hoge Raad twee jongelui al een werkstraf van 144 uur op voor het afpakken van een virtueel masker en amulet uit een computerspel. De virtuele en reële wereld raken elkaar. De miljardenspeculaties van Vestia worden als een virtueel probleem afgedaan. Wat betekent dat voor de toezichthouders in de reële wereld?’

Lees hier het artikel Overwinning OM in fraudezaak smaakt minder zoet

Reageer op dit artikel