blog

Het nieuws van Baldwin Poolman

Geen categorie

Het bericht dat de leegstand van kantoren op de Zuidas sterk is afgenomen vindt Baldwin Poolman, directeur Dynamis Taxaties Nederland, opvallend positief nieuws in de week van 3 oktober.

Poolman: ‘Hieruit blijkt weer eens dat niet alleen in goede, maar vooral in slechte tijden A1-locaties zich positief onderscheiden van de overige locaties. Dit geldt niet alleen voor kantoren, maar voor alle categorieën vastgoed. De vastgoedspecialisten weten dit al jaren en zeker taxateurs. Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Kan je in deze tijden nog wel taxeren?’. Het antwoord is natuurlijk ja, alleen is het wel lastiger dan voorheen. Referentie transacties zijn beperkt aanwezig of ontbreken zelfs. Ook de manier waarop een transactie tot stand komt speelt een rol, gedwongen of uit vrije wil. Hierin kan de taxateur zich juist onderscheiden. Ook het onderwerp duurzaamheid wordt steeds vaker meegewogen bij zowel nieuwbouw als bij renovaties. Wij geven inzicht in de vraag hoe je duurzaamheid waardeert.

Opvallend was het grote aantal Nederlanders dat deze week de Expo in München heeft bezocht. In deze moeilijke tijden zijn Nederlanders blijkbaar bereid juist een stapje extra te zetten. Dat moet ook, de crises gaat niet vanzelf voorbij, daar moeten we allemaal ons steentje aan bijdragen.’

Lees hier het artikel Leegstand kantoren Zuidas neemt flink af

Reageer op dit artikel