blog

Het nieuws van Isaäc Kalisvaart

Geen categorie

Het nieuws van Isaäc Kalisvaart

Isaäc Kalisvaart, CEO van MAB Development en winnaar van de Vastgoedmarkt Award 2009/2010, viel deze week (4 september) het bericht op over de Open Monumenten Dagen op 10 en 11 september.

Kalisvaart: ‘In 25 jaar is de Open Monumentendag uitgegroeid tot een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Komend weekend bezoeken ruim 800.000 mensen tussen de 3.000 en 4.000 monumenten in Nederland. Het thema in dit jubileumjaar is ‘nieuw gebruik – oud gebouw’. Centraal staan de monumenten die met een nieuwe functie een nieuw leven kregen. Het landelijke begin van de Open Monumenten Dag vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit complex won de European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra en is herontwikkeld door MAB. Het voormalige industrieterrein kreeg na de duurzame renovatie een nieuw leven als cultuurpark. De Westergasfabriek is een goed voorbeeld van de echte transformatieopgave. We moeten die gebouwen herontwikkelen die kwaliteit hebben en een andere functie kunnen accommoderen en afscheid nemen van de rest. De discussie over duurzaamheid gaat vooral ook over hoe we de monumenten van de toekomst creëren en bestaande monumenten een nieuw leven geven. Het gaat dus niet alleen over een lage CO2 uitstoot of EPC-waarde. Een goed thema om bij stil te staan tijdens de Open Monumenten Dag.’

Lees hier het artikel Rijksgebouwen open tijdens Open Monumenten Dag

Reageer op dit artikel