nieuws

Aantal faillissementen stabiliseert

Financieel

Het aantal bedrijven dat over kop gaat, neemt licht af waarbij horecazaken voor vastgoedzaken niet het beste paard lijken om op te wedden voor een bestendige huurrelatie. 

Aantal faillissementen stabiliseert

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is nauwelijks veranderd, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden in september 4 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus. De trend in het aantal faillissementen is de afgelopen jaren redelijk vlak. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak.

Meeste faillissementen

In september werden 240 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 61. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca, de bouwnijverheid en de bedrijfstak vervoer en opslag.

Reageer op dit artikel