nieuws

HFF arrangeert financiering Weena 200

Financieel

HFF arrangeert financiering Weena 200

HFF Real Estate heeft voor Neo Capital een financiering van 30 miljoen gearrangeerd voor de aankoop van kantoorgebouw Weena 200 in Rotterdam.

De lening heeft een variabele rente en een looptijd van vijf jaar. Het gefinancierde gebouw Weena 200 werd in 2016 gerenoveerd. Het is voor 81 procent verhuurd aan dertig partijen in twintig sectoren, waaronder vastgoed, gezondheidszorg en kantoren met dienstverlening.

HFF toont zich blij om Neo Capital als klant te hebben. ‘Ze zien consequent aantrekkelijke inkomsten genererende kansen en maken de verwachtingen waar. Het bedrijfsplan van Neo Capital is kenmerkend voor zijn expertise op het gebied van asset management. Het hands-on werk zal leiden tot een toename van de huurinkomsten met 33 procent in de eerste jaren van het eigendom.’

Huurgroei

Deborah Watt, head of Real Estate van Neo Capital, voegt toe: ‘We zijn verheugd ons eerste commerciële bezit in Nederland te hebben verworven. Weena 200 bevindt zich op een toplocatie met fantastische connectiviteit en heeft huurders die een goed gediversifieerde inkomstenstroom produceren. Het gebouw is onlangs gerenoveerd. Daarom is het aantrekkelijk voor nieuwe gebruikers en biedt het potentieel voor huurgroei. Dit is precies het type activa waar Neo Capital in wil investeren: goede locatie, goede connectiviteit, goede huurders en met de mogelijkheid om de asset te verbeteren.’

Reageer op dit artikel