nieuws

Hornbach bouwt omzet verder uit

Financieel

 De bouwmarkten en tuincentra van Hornbach hebben in het afgelopen jaar wederom meer omzet gedraaid.

Hornbach bouwt omzet verder uit
Hornbach

De verkopen van de Duitse doe-het-zelfketen stegen in het gebroken boekjaar van maart vorig jaar tot maart dit jaar met ruim 5 procent tot 4,4 miljard euro. Een jaar eerder werd al de mijlpaal van 4 miljard euro voor het eerst doorbroken.

In Nederland ging de omzet voor het vierde jaar op rij met dubbele cijfers omhoog. In Nederland heeft Hornbach inmiddels veertien vestigingen na de opening van een nieuwe zaak in Zwolle vorig jaar en dit jaar wil het bedrijf een nieuwe locatie openen in Duiven. Op de planning staan ook nieuwe locaties in Almelo, Apeldoorn, Enschede, Nijmegen en Rotterdam. Hornbach heeft de ambitie voor minimaal 20 tot 25 vestigingen in Nederland.

In totaal telt Hornbach 158 bouwmarkten en tuinwinkels in negen Europese landen, waarvan 97 in thuismarkt Duitsland. Het ruim 140 jaar oude beursgenoteerde familiebedrijf is ook actief met groothandel in bouwmaterialen.

Reageer op dit artikel