nieuws

Bouwinvest haalt 364 miljoen euro op

Financieel

Het Bouwinvest Residential Fund, Retail Fund en Office Fund hebben 364 miljoen euro aan kapitaal verworven van bestaande en nieuwe investeerders.

Bouwinvest haalt 364 miljoen euro op

Het Residential Fund heeft in totaal 115 miljoen euro aan commitments van nieuwe en bestaande klanten aangetrokken. Het totaal geïnvesteerde vermogen bedroeg per eind 2018 5,7 miljard euro.

Het Office Fund verwierf in totaal 223 miljoen euro aan nieuwe commitments van nieuwe en bestaande klanten. Een nieuwe toetreder tot het Office Fund is Achmea Schadeverzekeringen. Het fonds heeft een totaal geïnvesteerd vermogen van 0,8 miljard euro.

Een van de bestaande klanten in het Retail Fund verhoogde zijn aandeel met 26 miljoen euro. Het totale geïnvesteerde vermogen omvat 1,0 miljard euro per eind 2018.

‘Wij zijn erg blij met deze commitments, omdat Bouwinvest de ambitie heeft om te groeien naar 15 miljard euro geïnvesteerd kapitaal in 2021. Onze drie open fondsen hebben een groeidoelstelling en leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Het stemt ons bovendien tevreden dat steeds meer institutionele investeerders de toegevoegde waarde van vastgoed zien in de totale beleggingsportefeuille. Investeren in core vastgoed geeft een laag risico, biedt een langjarig stabiel rendement en geeft bescherming tegen inflatie. Het is daarnaast een manier om maatschappelijke impact te hebben’, aldus Karen Huizer, director Client Management bij Bouwinvest.

Bij Bouwinvest ontstond in december 2018 commotie na het opstappen van de complete raad van commissarissen. Aanleiding is een verschil van mening met enig aandeelhouder BpfBouw dat zou draaien om het risico van het investeren in direct vastgoed. Dat is de expertise van de vertrekkende cfo Arno van Geet.

Reageer op dit artikel