Geen liquidatie-uitkering Groothandelsgebouwen

Geen liquidatie-uitkering Groothandelsgebouwen

De laatste fase van de Groothandelsgebouwen is ingegaan, de aandelen zijn niet langer genoteerd.

Op 28 september 2018 deelde Groothandelsgebouwen N.V. i.l. ( in liquidatie) mede dat zij Euronext heeft verzocht om de notering van aandelen/certificaten Groothandelsgebouwen N.V. i.l. te beëindigen.

Euronext heeft hierin bewilligd en heeft de notering beëindigd per 2 oktober 2018.

Er wordt niets meer uitgekeerd, want de vereffenaar van Groothandelsgebouwen N.V. i.l.  heeft vastgesteld dat de finale uitkering gelijk is aan de liquidatie-uitkering bij voorbaat die op 6 augustus 2018 werd betaald. Dit betekent dat er, zoals verwacht, geen liquidatie-uitkering meer zal worden gedaan aan de aandeelhouders/certificaathouders van Groothandelsgebouwen N.V. i.l.

En aldus hebben de aandelen Groothandelsgebouwen N.V. i.l. geen financiële waarde meer en zal de vereffenaar Euroclear Nederland verzoeken de certificaten van-/aandelen te lichten, hetgeen betekent dat zij per 24 december worden uitgeboekt en praktisch gezien ophouden te bestaan.

Het wetboek:
Indien bij saldogerechtigden de wens bestaat tot een snelle uitkering, ligt na de datum van ontbinding de verantwoordelijkheid voor het doen van een uitkering uitsluitend bij de vereffenaar. Hij kan onder omstandigheden een uitkering bij voorbaat doen (art. 2:23b lid 6 BW). Het brengt het vereffeningsdoel mee dat een winstuitkering op basis van een in het zicht van ontbinding vastgestelde jaarrekening na de datum van ontbinding niet mogelijk.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.