nieuws

Brusselse tegenslag voor Lelystad Airport

Financieel

 De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de regeling die moet zorgen dat vliegtuigen van Schiphol naar Lelystad Airport overstappen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft daarom besloten de zogenoemde verkeersverdelingsregel in te trekken.

Brusselse tegenslag voor Lelystad Airport

Dat heeft de bewindsvrouw aan de Tweede Kamer laten weten. Brussel heeft ‘mede naar aanleiding van een marktconsultatie’ bezwaren tegen de regeling. Van Nieuwenhuizen is met de Europese Commissie in gesprek om de regeling aan te passen.

De regeling was in juli naar Brussel gestuurd. Een woordvoerster van het ministerie kon niet zeggen of er vertraging ontstaat door de bezwaren van de Europese Commissie. Lelystad Airport zou in april 2020 moeten opengaan. Die doelstelling blijft staan, aldus de woordvoerster. Lelystad moet een deel van de vakantievluchten van Schiphol overnemen.

Het besluit is ook een domper voor de vastgoedontwikkelingen rond het vliegveld.

Reageer op dit artikel