7 - Nederlandse vastgoedmarkt in neergaande fase

7 - Nederlandse vastgoedmarkt in neergaande fase

De Nederlandse vastgoedmarkt heeft in de eerste helft van 2018 een duidelijke neergang laten zien ten opzichte van 2017.

Lees hier het volledige artikel.

Actualiteiten WOZ

Actualiteiten WOZ

Waardeontwikkeling onroerend goed

Auteurs van de kennisbank werken in dagelijkse praktijk van de WOZ, zoals bijvoorbeeld voor de Waarderingskamer, de toezichthouder op WOZ- taxaties, of als registervastgoedtaxateur. Zij verzorgen de rubriek Actualiteiten WOZ.

De WOZ-waarde is een belangrijk ijkpunt in de vastgoedsector. De waarde is ingevoerd voor belastingheffing, maar wordt steeds meer gebruikt als referentie index. Daarmee is hij onmisbaar voor hypotheken en leningen, huurbeleid en risicoanalyse. Voor woningen worden de WOZ-waarden waarschijnlijk in 2015 via internet openbaar gemaakt.

Zie hiervoor de eerste column.

Mocht u vragen hebben over de inhoud van het artikel, dan kunt u deze voorleggen aan de redactie. Vragen van inhoudelijke aard die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie, kunt u stellen aan de gemeente waarin u woonachtig bent. Uw vragen, opmerkingen of suggesties voor thema’s kunt u sturen naar i.nieboer@bimmedia.nl.

Kennisbank WOZ is een tool van Vastgoedmarkt. Op www.kennisbankwoz.nl vindt u alle relevante informatie over de waardering van onroerende zaken. Wekelijkse updates van de wetgeving en maandelijks van de relevante jurisprudentie. Daarbij komen zowel actualiteiten, de fiscaal-juridische, taxatietechnische en organisatorische aspecten aan de orde. Ook vindt u interessante praktijkvoorbeelden.

Meer informatie over WOZ-zaken vindt u ook  in de boeken:

-WOZ Taxaties

-WOZ Wetgeving

-WOZ Bezwaar en beroep

-WOZ Jurisprudentie

van Kennisbank WOZ van BIM Media (ook zonder abonnement verkrijgbaar).

Te bestellen bij BIM Media: www.bimmedia.nl/bouw/woz/boek.html