Woning kopen met een groen energielabel

Woning kopen met een groen energielabel

Duurzaam wonen is een wens van steeds meer woningzoekenden, wanneer zij de vastgoedmarkt betreden. In plaats van alleen naar het formaat en de buurt van een woning te kijken, zoeken zij naar mogelijkheden om woningen te verduurzamen.

Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat het gebruik van zonnepanelen wordt overwogen, dat er wordt geïnvesteerd in HR+-isolatieglas, enzovoorts. Wanneer bij de bouw of een renovatie van de woning al rekening is gehouden met dergelijke wensen, maakt dat de kans op de verkoop van een woning groter. In dit artikel vertellen we meer over het belang van een groen energielabel op de vastgoedmarkt.

Behoud van warmte in huis voor lager energieverbruik

Het verbruik van energie kan op verschillende manieren worden verlaagd. Reeds werd beschreven, dat het investeren in HR+-isolatieglas een van de mogelijkheden is, die u in zo’n geval heeft. Ook het vervangen van een traditionele dakbedekking voor een groen dak, kan een interessante optie zijn. Groene dakbedekking bestaat uit grassen en mossen, die op het dak worden aangebracht. Dergelijke vormen van groen houden de warmte beter vast dan bijvoorbeeld een bitumen dakbedekking. Zo neemt uw energieverbruik af!

ZonnepanelenTip: investeer in zonnepanelen! Met zonnepanelen kunt u een deel van de benodigde energie voor uw gezin zelf opwekken. In de afgelopen jaren is het aanbod aan zonnepanelen sterk toegenomen, wat de gemiddelde prijs hiervan heeft doen laten zakken.

Verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken

Naast de mogelijkheid om voor een woning met een groen energielabel te kiezen, kunt u verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Zo bespaart u enerzijds door een lager energieverbruik en anderzijds door lagere energietarieven. Overstappen om energie van een andere partij af te kunnen nemen, is het eenvoudigst door gebruik te maken van een vergelijkingstool. Vaak kunt u vanuit een dergelijke vergelijkingstool een nieuw energiecontract afsluiten bij een andere energieleverancier.

Sleutel nieuwe bewonersLet bij het vergelijken van energieleveranciers niet alleen op de tarieven die zij u bieden. Kijk bijvoorbeeld ook naar de mate waarin zij u groene stroom aanbieden. Vaak betekent dit dat de stroom nog steeds grijs is, maar dat u via de energieleverancier investeert in duurzame projecten. Denk aan het aanplanten van bossen!