nieuws

KPN biedt HNK-werkplekken aan als uitwijk

Financieel

KPN Business Continuity levert bedrijven een uitwijkmogelijkheid bij rampspoed, zoals stroomstoringen, overstromingen, aanvallen van hackers en afsluitingen van snelwegen waardoor kantoren onbereikbaar worden. Voor die uitwijk heeft KPN nu een overeenkomst gesloten met HNK.

KPN biedt HNK-werkplekken aan als uitwijk
Overstroming in kantoor

Hiermee wordt flex-office-aanbieder HNK toeleverancier van KPN op het terrein van uitwijk van werkplekken. Bedrijven als banken en verzekeraars hebben de verplichting om hun werkzaamheden elders voort te kunnen zetten als kantoren niet beschikbaar zijn.

De vestigingen van HNK zullen in eerste instantie worden ingezet als uitwijkplek voor werknemers. Mochten kantoren langere tijd buiten gebruik blijven – zoals bijvoorbeeld het door een bewassingsinstallatie trillende kantoor van Rijkswaterstaat in Nieuwegein dat in juni 2012 in aller ijl werd ontruimd – dan kunnen panden uit de portefeuille van HNK-moeder NSI worden ingezet. KPN Business Continuity zorgt ervoor dat alle digitale voorzieningen voor de benodigde werkplekken in orde zijn.

Digitale werkomgeving

HNK breidt met de samenwerking zijn dienstenaanbod uit en kan bij calamiteiten nu ook de connectie naar de digitale werkomgeving van de klant garanderen. KPN Business Continuity zorgt ervoor dat ICT bij calamiteiten in goede handen is, zowel de hardware, de connectie naar de Cloud als de data die klanten gebruiken. De zogeheten backbone van KPN en HNK kan met een druk op de knop worden gekoppeld.

De samenwerking tussen KPN en HNK is de uitkomst van een zoektocht van anderhalf jaar. Voor HNK betekent dit een nieuw verdienmodel. De uitwijkprotocollen worden bij KPN-klanten elk jaar tweemaal getest. Bovendien komen hierdoor veel nieuwe kantoorwerkers in contact met het dienstenpakket van HNK.

Ontbijtsessie en aankondiging

De samenwerking tussen KPN en HNK wordt 13 november vanaf 12.15 uur in HNK Den Haag aangekondigd tijdens een openbare bijeenkomst met zwemmer Maarten van der Weijden. De ontwikkelingen op de (flex)kantorenmarkt staan ook centraal tijdens de Vastgoedmarkt Ontbijtsessie op 13 november vanaf 8.00 uur aan de Amsterdamse Zuidas, met onder andere als spreker Eduard Schaepman (Tribes), René Buck (Buck Consultants) over de kantorenmarkt na de Brexit en Pieter van der Heijden (Bureau Stedelijke Planning) over zijn plan om de Zuidas door te trekken naar Schiphol. Meld je nu aan.

Reageer op dit artikel