nieuws

Prijsgroei woningen blijft boven 9 procent

Financieel

Bestaande koopwoningen zijn in september voor gemiddeld 9,3 procent meer verkocht dan in september 2017. De prijsstijging is hetzelfde als in de voorgaande maand.

Prijsgroei woningen blijft boven 9 procent
Woningen, Zoetermeer

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008.

Daarna zijn de prijzen onafgebroken gestegen en liggen de prijzen op het hoogste niveau sinds het begin van de prijsindex in 1995. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen ruim 32 procent hoger. Het Kadaster maakte een paar dagen eerder al bekend dat het in september 16 449 verkochte woningen registreerde. In de eerste negen maanden van 2018 zijn 161 956 woningen verkocht. Dat is bijna 8 procent minder dan in dezelfde periode van 2017.

Reageer op dit artikel