nieuws

Dynamis vertrekt per fiets naar München voor Leontienhuis

Financieel

Wethouder Martin de Beer (VVD/D66) gaf vrijdag 5 oktober om negen uur het startschot voor Go To Expo.

Dynamis vertrekt per fiets naar München voor Leontienhuis

Dynamis-medewerkers fietsen vanuit de locatie Boek & Offermans in Heerlen naar de Expo Real in München. De gehele opbrengst van deze sponsoractie gaat naar het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten.

Wethouder Martin de Beer is verheugd dat Heerlen startpunt is van deze sponsoractie. ‘Wat mij betreft is deze sponsoractie een mooie combinatie tussen ondernemersgeest en een sportieve topprestatie. En dan ook nog met een opbrengst voor het goede doel.

Oprichtster Leontien van Moorsel van het Leontienhuis is blij met Dynamis. ‘Eind vorig jaar hebben zij het Leontienhuis getaxeerd op duurzaamheid en nu gaan ze fietsen voor het Leontienhuis. Ik wens de fietsers heel veel succes. En als ze het moeilijk hebben, denk dan al aan die mensen voor wie jullie fietsen. Dan gaat het jullie zeker lukken.’

Dynamis-directeur Jeroen Kroondijk stelt dat de fakkel uit het Dynamis-logo met de fietsers mee gaat. ‘Bij de Olympische Spelen wordt de fakkel met het vuur door hardlopers van stad naar stad en van land naar land gebracht. Iedere atleet volbrengt zijn taak, maar alleen samen behalen ze resultaat. Dat past bij Dynamis: met alle partners samen vormen we één club en bereiken we als team meer dan ieder alleen.

Het Leontienhuis is een verbouwde boerderij waar mensen met een eetstoornis én hun naasten terecht kunnen. Het initiatief komt van oud-wielrenster Leontien van Moorsel. De helft van de vrijwilligers heeft zelf een eetstoornis gehad en helpt de bezoekers vanuit hun eigen ervaring. Van de oude boerderij bleven alleen de buitenmuren overeind: verder werd alles gerenoveerd. Verschillende bedrijven werkten in 2014 en 2015 belangeloos mee aan de renovatie.

Reageer op dit artikel