nieuws

Cushman & Wakefield neemt DZAP over

Financieel

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft het Nederlandse architecten en projectmanagementbureau DZAP overgenomen.

Cushman & Wakefield neemt DZAP over
Jeroen Lokerse, Head Netherlands Cushman Wakefield

De acquisitie versterkt de Project & Development activiteiten van Cushman & Wakefield in EMEA, nadat vorig jaar  ADMOS in België en Luxemburg werd iovergenomen. De acquisitie is een nieuwe stap in de groeistrategie van de internationale vastgoedadviseur en geeft antwoord op de toenemende behoefte bij opdrachtgevers naar expertise op het gebied van werkplekken en werkplekstrategieën die bijdragen aan het bedrijfsresultaat, aldus Cushman & Wakefield.

DZAP, opgericht in 1995, telt 50 medewerkers. De organisatie is actief op het gebied van interieurontwerp en projectmanagement van kantoorinrichtingen voor gebruikers en herontwikkeling en renovatie van kantoren voor eigenaren en beleggers in combinatie met een sterk, eigen concept voor hospitality & hostmanship. Opdrachtgevers variëren van startups tot internationale corporates voor wie maatwerk oplossingen ´fit for purpose´ worden ontwikkeld. Projecten van DZAP variëren van ontwerpen van 200 m2 tot volledige herontwikkelingen met een omvang van 20.000 m2. In 2017 ontwierp het team het interieur van Cushman & Wakefield´s hoofdkantoor in UNStudio op de Amsterdamse Zuidas.

Jeroen Lokerse, Head of Netherlands Cushman & Wakefield: ‘De cultuur en ambities van onze bedrijven liggen dicht bij elkaar en ik ben overtuigd van het succes van deze krachtenbundeling. De overname betekent dat wij onze fullservice dienstverlening aan klanten weer verder uitbreiden en versterken. Onze werkplekstrategen adviseren klanten al jaren over werkplekoptimalisatie, health & wellbeing en hoe dit optimaal kan bijdragen aan de organisatiedoelen en prestaties van bedrijfsresultaten. Het is fantastisch dat we nu met een eigen team ook deze adviezen kunnen vertalen naar concrete concepten. ‘

DZAP wordt onderdeel van het Europese Project & Development Services-team (PDS) van Cushman & Wakefield waaronder – naast werkplekconcepten – ook proces- en projectmanagement, herontwikkelingen & renovaties, bouwadvies & -techniek, interieurontwerp en cost management vallen. Dit team telt nu 475 medewerkers en voerde in 2017 voor 2.5 miljard euro aan projecten uit met een omvang van in totaal 2,5 miljoen m2.

Edward Vis, Managing Director DZAP, wordt Head of PDS in Nederland. Samen met het bestaande project managementteam van Cushman & Wakefield Nederland telt dit team nu 65 medewerkers. John Konijn, de huidige manager binnen het Cushman & Wakefield-team blijft leidinggeven aan zijn team en wordt een belangrijk lid van het Nederlandse PDS-managementteam.

Reageer op dit artikel