'Australische bank kiest voor Amsterdam na Brexit'

'Australische bank kiest voor Amsterdam na Brexit'
Filiaal Commonwealth Bank in Sydney

De Australische bank Commonwealth Bank of Australia (CBA) wil een deel van zijn personeel in Londen naar Amsterdam verhuizen. Het zou gaan om vijftig banen.

Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op 29 oktober. CBA wil daarmee een vestiging in de Europese Unie houden om zo na de Brexit daar diensten te kunnen blijven aanbieden. Andere Australische banken kiezen volgens FT voor kantoren in Dublin en Frankfurt. Na de Brexit behoort het Verenigd Koninkrijk zoals het zich nu laat aanzien niet meer tot de Europese interne markt.

Banken die hun Europese bankenlicentie willen behouden, hebben dan een fysiek kantoor met een serieus werknemersbestand in een land binnen de Europese Unie nodig. Welke nieuwe bedrijven zich vanwege de Brexit ook in Amsterdam willen vestigen, zullen experts op de Vastgoedmarkt Ontbijtsessie op 13 november vertellen.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.