nieuws

Omnichannel centraal op Grand Plaza Expo Real

Financieel

Omnichannel retailing vormt het centrale thema van het congresprogramma op het winkelvastgoed platform Grand Plaza op de internationale vastgoedbeurs Expo Real, van 8 tot en met 10 oktober in München.

Omnichannel centraal op Grand Plaza Expo Real

Online versus offline?  Nee. ‘In de hedendaagse detailhandel is de naadloze integratie van fysieke winkels en e-commerce in een omnichannel strategie het belangrijkste devies’, benadrukt Claudia Boymanns, beursmanager van de Expo Real. ‘Daarom is omnichannel retailing het centrale thema in het het congresprogramma van het Grand Plaza.’

Experts zoals Martin Wild, chief innovation officer van MediaMarktSaturn Group zullen hun visie geven op het omnichannel. In zijn keynote speech zal Wild onder andere vertellen hoe robots in de toekomst klanten zullen rondleiden in de winkel. Verder zal hij zijn licht schijnen op de impact van virtual reality op het winkelen. Andere sprekers zijn onder andere Chistine Hager, bestuurslid van de Duitse Raad van Winkelcentra en Gerrit Egg, Managing Director van Wisag Facility Management. Maar winkelvastgoed is uiteraard slechts een van de vele facetten van Expo Real 2018.

Volgens topman Klaus Dittrich van Messe München is de belangstelling voor de Expo Real zelfs groter dan ooit. Tegelijkertijd beginnen donkere wolken zich af te tekenen ondanks een sterke economische ontwikkeling. Heeft dat geen effect op de Expo Real?

Dittrich:’Na een jarenlange opgaande lijn is het inderdaad de vraag of dit zo door kan gaan. Toenemende onzekerheid in de wereldpolitiek, het handelsconflict met de VS, de enorme schuldenberg na decennia van goedkoop geld beginnen hun impact te hebben op de economie. Desondanks doet de vastgoedsector het nog steeds goed, wat zich onder andere weerspiegelt in de belangstelling voor de Expo Real, die bij de exposanten even groot is als het recordjaar 2017. Het belang van de Expo Real blijkt ook wel uit het feit dat zeven van de 25 grootste vastgoedvermogensbeheerders ter wereld met een eigen stand op de beurs vertegenwoordigd zullen zijn. Ook weten we dit jaar weer nieuwe steden en regio’s aan ons te binden.

Het Real Estate Innovation Forum (REIN) vindt voor de tweede keer plaats. ‘Vorig jaar was de première’, memoreert Dittrich en dat was een mooie mix van 25  start-ups en proptechbedrijven met een langere staat van dienst. Nu biedt REIN ruimte aan 30 innovatieve ondernemingen. Verder zijn we heel trots dat onder andere Coen van Oostrom, ceo  Edge Technologies en OVG Real Estate, zal spreken over slimme gebouwen en digitale technieken.’

Reageer op dit artikel