nieuws

Flinke stijging huurinkomsten Aedifica

Financieel

Zorgvastgoed onderneming Aedifica heeft de huurinkomsten in het op 30 juni afgesloten boekjaar zien groeien tot 91,7 miljoen euro, een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar geleden.
 

Flinke stijging huurinkomsten Aedifica

Dat meldt het Belgische beursgenoteerde zorgvastgoed fonds, dat een snel groeiende portefeuille in Nederland bezit. In een interview met Vastgoedmarkt zei ceo Stefaan Gielens vorige maand dat hij Nederland als een thuismarkt beschouwt en hier wil groeien naar een portefeuille van bijna een miljard.

Het resultaat groeide naar 58,4 miljoen euro, een stijging van 22 procent ten opzichte van 30 juni 2017. Per aandeel steeg het resultaat met 3 procent tot 3,25  euro. De gemiddelde resterende duur van de huurovereenkomsten bedraagt 20 jaar

De waarde van de portefeuille bedraagt thans 1,7 miljard euro, een stijging van 13 procent  ten opzichte van 30 juni 2017.  Er was sprake van een positieve waarde ontwikkeling van 15 miljoen euro.

Zorgvastgoed vertegenwoordigt 84 procent  van de portefeuille, ofwel 1.431 miljoen euro,  verdeeld over 135 locaties in drie landen: 925 miljoen euro in België (73 sites); 283 miljoen euro in Duitsland (30 sites);  en 222 miljoen euro in Nederland (32 sites)

De bezettingsgraad op 30 juni 2018: bedroeg 99,0 procent voor de portefeuille zonder de gemeubileerde appartementen en 84,1 procent voor de gemeubileerde appartementen.

Reageer op dit artikel