nieuws

Winkeliers verzetten zich tegen winkels in De Lunet Breda

Financieel

De Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) en het Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) maken bezwaar tegen het plan om van winkelcentrum De Lunet toch weer een winkelcentrum te maken, schrijft BN De Stem.

Winkeliers verzetten zich tegen winkels in De Lunet Breda
Supermarkten zijn nog altijd betrekkelijk goedkoop.

De winkeliers vrezen een verlies aan klandizie in Prinsenbeek en in winkelcentra in Princenhage en Haagse Beemden. ‘Dit druist recht in tegen de belangen van de dorpen en winkelgebieden aan de westkant van Breda die al te lijden hebben onder de Stada Stores.’ Dat schrijven de ondernemersvereniging en het dorpsplatform in een brief aan het college van B en W van Breda. ‘Wij verzoeken u dan ook dringend om geen winkels meer toe te staan op de locatie van de Lunet en deze toezegging te herroepen.’

De gemeente en de eigenaar, Van Deursen Groep en Interesting Vastgoed, ruziën al jaren om het voormalig winkelcentrum na een gewijzigd bestemmingsplan. De gemeente meldde onlangs in een zitting voor de Raad van State dat De Lunet toch weer een winkelcentrum mag worden, maar dan voor niet-dagelijkse artikelen.

Reageer op dit artikel