Winkeliers verzetten zich tegen winkels in De Lunet Breda

Winkeliers verzetten zich tegen winkels in De Lunet Breda
Supermarkten zijn nog altijd betrekkelijk goedkoop.

De Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) en het Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) maken bezwaar tegen het plan om van winkelcentrum De Lunet toch weer een winkelcentrum te maken, schrijft BN De Stem.

De winkeliers vrezen een verlies aan klandizie in Prinsenbeek en in winkelcentra in Princenhage en Haagse Beemden. 'Dit druist recht in tegen de belangen van de dorpen en winkelgebieden aan de westkant van Breda die al te lijden hebben onder de Stada Stores.' Dat schrijven de ondernemersvereniging en het dorpsplatform in een brief aan het college van B en W van Breda. 'Wij verzoeken u dan ook dringend om geen winkels meer toe te staan op de locatie van de Lunet en deze toezegging te herroepen.'

De gemeente en de eigenaar, Van Deursen Groep en Interesting Vastgoed, ruziën al jaren om het voormalig winkelcentrum na een gewijzigd bestemmingsplan. De gemeente meldde onlangs in een zitting voor de Raad van State dat De Lunet toch weer een winkelcentrum mag worden, maar dan voor niet-dagelijkse artikelen.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.