nieuws

Ter Steege boekt meer winst en omzet

Financieel

Ter Steege Bouw Vastgoed heeft in 2017 een omzetstijging van 22 procent gerealiseerd naar bijna 112 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg naar 4,2 miljoen euro.

Ter Steege boekt meer winst en omzet
complex De Spoorburght in Rijssen

Dat laat algemeen directeur Hans ter Steege weten. Een groot deel van de omzet is gerealiseerd in het onderdeel Gebiedsontwikkelingen. Daarnaast is de groei toe te schrijven aan de stijgende omzet in verduurzamings- en renovatieprojecten voor woningcorporaties. Het afgelopen jaar steeg het aantal medewerkers met 32 naar een totaal van bijna 300 medewerkers. Met een goed gevulde orderportefeuille ziet 2018 er ook rooskleurig uit, aldus Ter Steege.

Ook bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt blijft Ter Steege in staat om jong talent en goede vakmensen aan zich te binden, stelt de directeur. Ook opleiden blijft een belangrijk speerpunt voor Ter Steege. ‘Medewerkers met actuele vakkennis zorgen ook voor deskundigheid op het gebied van energiezuinig en circulair bouwen: de toekomst van de bouwsector. Zo draaien trainees mee in pilots van circulair bouwen en realiseerde Ter Steege in 2017 ook succesvol ruim veertig gasloze woningen. Deze ervaringen en deskundigheid maakt dat Ter Steege klaar is voor gasloos bouwen.’

Reageer op dit artikel