nieuws

Klépierre neemt Hammerson niet over na tweede afwijzing

Financieel

Hammerson heeft ook een verhoogd overnamebod van Klépierre afgewezen. Het Franse winkelvastgoedfonds zal geen nieuw bod meer doen op zijn Britse evenknie.

Klépierre neemt Hammerson niet over na tweede afwijzing
Hammerson-winkelcentrum Cabot Circus in Bristol

Dat blijkt uit een persverklaring van Klépierre op de eigen website. Op 9 april heeft Jean-Marc Jestin, chairman van Klépierre een ontmoeting gehad met David Tyler, bestuursvoorzitter van Hammerson. Daarbij deed Jestin een hoger overnamebod van 635 pence per Hammerson-aandeel, wat neer zou komen op een overnamesom van 5,8 miljard euro.

Dat bedrag vertegenwoordigt een premie van 45 procent op de koers van het aandeel op 16 maart vóór het eerste overnamebod van Klépierre bekend werd. De bestuursraad van Hammerson is echter niet serieus ingegaan op dit verhoogde bod, stelt het Franse vastgoedfonds. Klépierre heeft daaruit geconcludeerd dat verdere gesprekken zinloos zijn en is niet van plan een nieuw bod te doen. Daarop daalde de koers van het aandeel Hammerson met meer dan 10 procent naar ongeveer 465 pence.

Naar verluidt blijft Hammerson zelf wel op overnamepad. In december 2017 kondigde de winkelcentrumeigenaar aan zijn Britse concurrent Intu Properties over te willen nemen. Aandeelhouders zien de overname echter niet zitten. In de maanden na de aankondiging verloor het Hammerson-aandeel 20 procent van zijn waarde.

Reageer op dit artikel