nieuws

Shell bouwt meer pompstations en winkels

Financieel

Shell bouwt meer pompstations en winkels

Shell wil in de periode tot 2025 ongeveer 11.000 extra tankstations bouwen. Daarnaast komen er 5.000 winkels voor pompstations bij.

De uitbreiding moet zeker 1,5 miljard dollar extra winst opleveren, zo maakte het olie- en gasbedrijf bekend.

Shell verwacht veel van zijn afdeling waar tankstations en winkels onder vallen. Met de uitbreiding van het aantal verkooppunten met een Shell-logo erop denkt het bedrijf te kunnen profiteren van de bekendheid van het merk.

Momenteel bezit Shell zo’n 44.000 tankstations. De helft van de nieuwe vestigingen komt in de belangrijke groeimarkten China, Mexico, India, Indonesië en Rusland. Vorig jaar bedroeg de winst van de tankstations en winkels 2,2 miljard dollar.

Reageer op dit artikel