nieuws

Fiod arresteert Amsterdamse ontwikkelaar

Financieel

De Fiod heeft op 28 februari een projectontwikkelaar en twee bestuurders van een bouwbedrijf aangehouden. Ze worden verdacht van corruptie, valsheid in geschrift en belastingfraude.

Fiod arresteert Amsterdamse ontwikkelaar
Vrouwe Justitia

Dat meldt de Fiod in een persbericht op de eigen website. De onbekende verdachten variëren in de leeftijd van 51 tot 58 jaar. De Fiod deed doorzoekingen in twee bedrijfspanden in Amsterdam en een woning in Badhoevedorp. Het vermoeden is dat het niet bij naam genoemde bouwbedrijf als tegenprestatie voor het verkrijgen van een opdracht ten minste 500.000 euro heeft geïnvesteerd in de sportcarrière van de zoon van de projectontwikkelaar.

Het ‘sponsorgeld’ werd via een verhullende constructie tussen de projectontwikkelaar en het bouwbedrijf betaald. De projectontwikkelaar betaalde dit bedrag als kosten aan het bouwbedrijf, die het bedrag door stortte aan een stichting van de projectontwikkelaar als ware het sponsorgeld. Het onderzoek is gestart na een melding van een accountant bij de Financial Intelligence Unit (FIU) en staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Reageer op dit artikel