nieuws

Bilder & de Clercq weg uit winkelstraat

Financieel

Bilder & de Clercq weg uit winkelstraat
Bilder & de Clercq-winkel in Amsterdam

Maaltijdenformule Bilder & de Clercq neemt afscheid van de fysieke winkelmarkt en gaat verder als online bedrijf.

Dat blijkt uit berichtgeving van Het Parool. Bilder & de Clercq opende in 2013 op de hoek van de Bilderdijkstraat en De Clercqstraat een luxe maaltijdwinkel. Daarna opende de formule een tweede zaak op de Ceintuurbaan. Ook opende het bedrijf een interactieve boodschappenmuur op Schiphol, in het Nederlandse hoofdkantoor van Google en in kantoor The Edge op de Zuidas.

Kort daarop ging het mis, omdat succes uitbleef en de geldschieters zich terugtrokken. De eerste winkel ging eind 2014 tijdelijk dicht, de Ceintuurbaan-winkel sloot definitief de deuren. Ook de interactieve boodschappenmuren werden opgeheven. Eind maart sluit het bedrijf ook de deuren van de winkel in De Clercqstraat, de laatste fysieke retailactiviteit.

Wel heeft Bilder & de Clercq in 2017 zijn online activiteiten uitgebreid van Amsterdam naar heel Nederland. Op hun website kunnen maaltijdboxen voor gezinnen worden besteld. Bilder & de Clercq gaat daarmee de concurrentie aan met grote spelers als Hellofresh, Albert Heijn en Marley Spoon.

Reageer op dit artikel