nieuws

Klépierre overtreft eigen verwachting

Financieel

Klépierre overtreft eigen verwachting
Hoog Catharijne in Utrecht

Klépierre heeft in 2017 meer geld verdiend dan verwacht. De nettokasstroom kwam uit op 2,48 euro per aandeel, ruim boven de eerste prognose van 2,35 tot 2,40 euro.

Dat heeft de Franse vastgoedbelegger bekendgemaakt. De stijging van de kasstroom per aandeel bedroeg 7,4 procent.

Klépierre had in 2017 de wind in de zeilen. De netto huurinkomsten uit winkelcentra stegen met 3,3 procent op like-for-like-basis en die groei lag ruim boven de indexatie van 260 basispunten. Tegelijkertijd daalden de financieringskosten met 30 basispunten naar 1,8 procent. Verkopen van winkelcentra in Noorwegen, Zweden, Frankrijk en Spanje leverden 352,4 miljoen euro op en dat was 15 procent boven de boekwaarde.

De opening van 16.000 m2 nieuwe winkelruimte in Hoog Catharijne resulteerde in een toename van het aantal bezoekers van het Utrechtse winkelcentrum met 10,5 procent naar 26,5 miljoen op jaarbasis.

De board stelt voor om over 2017 een dividend uit te keren van 1,96 euro per aandeel, 7,7 procent hoger dan het dividend over het jaar 2016. Voor 2018 verwacht Klépierre wat meer inflatie en een verbetering van het macro-economische klimaat in continentaal Europa, met lagere werkloosheid in Frankrijk, Spanje en Italië. Beide ontwikkelingen zullen een positief effect hebben op de verkopen van winkeliers en daarmee op de netto huurinkomsten. Klépierre verwacht een verdere stijging van de netto kasstroom naar een bedrag van 2,57 tot 2,62 euro.

Reageer op dit artikel