nieuws

Frasers koopt groot Duits logistiek platform

Financieel

Frasers koopt groot Duits logistiek platform

Frasers Property heeft na de overname van Geneba in 2017 een nieuwe slag geslagen. De Singaporese investeerder heeft de beheer- en ontwikkeltak van Alpha Industrial Holding verworven.

Daarmee krijgt Frasers een grote portefeuille en pijplijn aan logistieke en licht industriële complexen in Duitsland en Oostenrijk in handen. De bestaande portefeuille omvat zestien objecten met een totale oppervlakte van 393.800 m2 bvo met een gemiddelde huurlooptijd van 6,2 jaar.

Daarnaast bemachtigt Frasers een pijplijn met zes logistieke vastgoedprojecten van in totaal 162.500 m2. Alpha Industrial becijfert de totale waarde op 600 miljoen euro, aldus Thomas Daily. Frasers neemt ook het personeelsbestand over. Een koopsom is niet bekendgemaakt. Begin dit jaar kocht Frasers in Duitsland al ruim 75.300 m2 aan logistiek vastgoed in Duitsland van ECE voor naar verluidt 257 miljoen euro.

Reageer op dit artikel